Cleanroom Interior

Het juist inrichten van een cleanroom of laboratorium is minstens net zo belangrijk als de conditionering van de controlled environment ruimte zelf

Cleanroom Interior

Het juist inrichten van een cleanroom of laboratorium is minstens net zo belangrijk als de conditionering van de controlled environment ruimte zelf.

Onder de naam SRBA Clean Interior bieden wij een uitgebreid assortiment aan van laboratorium en cleanroom inrichting. Dit assortiment kent een aantal standaardproducten in vaste maatvoering, maar onze kracht zit hem in op maat aangeboden inrichtingsconcepten.
Denk daarbij aan de ontwikkeling en levering van meubilair, bijzondere verlichting, schoonloopzones, sluisinrichting, doorgeefkasten, werkbanken en overige inrichtingsartikelen voor deze werkplekken.

Neem contact op voor een nadere kennismaking en ervaar onze service en expertise.

 

Onze expertise

De juiste inrichting moet samengesteld en soms ontworpen te worden op basis van de activiteiten in de cleanroom of het laboratorium. Dit moet uiteraard passen in het programma van eisen die  een zorgsysteem vraagt. Omdat die eisen enerzijds, maar ook de richtlijnen en wettelijke verplichtingen anderzijds, erg verschillen binnen de marktsegmenten waarin wij actief zijn, hebben we ons aanbod opgesplitst in doelmarkten:

 • Hightech
 • Farma
 • Food

 

Hightech

Binnen de Hightech markt wordt geproduceerd met hout plaatmateriaal met een Melamine of HPL toplaag. Uiteraard kunnen alternatieve materialen als Compact HPL of RVS ook toegepast worden. Meest belangrijke aspect is dat het toegepaste materiaal geen contaminatie kan veroorzaken op grond van de samenstelling.

In steeds meer situaties is het ook belangrijk dat er geen Moleculaire contaminatie kan ontstaan door het “outgassing” effect van o.a. vluchtige organische stoffen zoals oplosmiddelen in lijm, kit, coatingmateriaal of weekmakers van (synthetisch) rubbermateriaal. Het spreekt voor zich dat het toegepaste materiaal bestand moet zijn tegen de chemicaliën die mogelijk in de betreffende ruimte worden ingezet binnen het productieproces of bij reiniging.

SRBA Controlled Environment werkt samen met first class producenten welke met hoog kwalitatieve materialen en de modernste productietechnieken. Ons cleanroom en laboratorium meubilair wordt gekenmerkt door een hoge kwaliteit, een zeer zorgvuldige afwerking en maximaal gebruiksgemak

Ons productassortiment gaat met dit ruime aanbod verder dan een standaard programma. Een goede analyse van uw controlled environment ruimte en uw werkzaamheden op de betreffende locatie leidt tot een volledig op maat gesneden advies.

 

Farma

Binnen de Farma markt denken we primair aan de algemene eisen welke aan de inrichting binnen de cleanroom of het laboratorium van toepassing zijn.. Uiteraard kunnen alleen materialen toegepast worden welke passen binnen de ANNEX 1 van de GMP Richtlijn passen. In artikel 4.5 word in de ANNEX 1 e.e.a. als volgt beschreven:

 • 5 In cleanrooms, all exposed surfaces should be smooth, impervious and unbroken in order to minimize the shedding or accumulation of particulates or micro-organisms and to permit the repeated application of cleaning, disinfectant and sporicidal agents where used.
 • 6 To reduce accumulation of dust and to facilitate cleaning there should be no recesses that are difficult to clean effectively therefore projecting ledges, shelves, cupboards and equipment should be kept to a minimum. Doors should be designed to avoid recesses that cannot be cleaned.
 • 7 Materials used in cleanrooms should be selected to minimize generation of particles.
  Per saldo zijn producten als Compact HPL of RVS304 & 316 uitstekend geschikt voor GMP A t/m D geklasseerde cleanrooms en sluiten aan bij het hierboven beschreven eisenpakket.

Het spreekt voor zich dat het toegepaste materiaal bestand moet zijn tegen de chemicaliën die mogelijk in de betreffende ruimte worden ingezet binnen het productieproces of bij reiniging en desinfectie / sterilisatie. Sterilisatie vindt steeds meer plaats d.m.v. het VHP proces. Verdampt waterstofperoxide is een zeer effectieve biologische desinfectie-methode en wordt veel gebruikt in ziekenhuizen, medische klinieken, laboratoria, farmaceutische fabrieken voor gesloten ruimtes en isolatie.

SRBA Controlled Environment werkt samen met first class producenten welke met hoog kwalitatieve materialen en de modernste productietechnieken. Ons cleanroom en laboratorium meubilair wordt gekenmerkt door een hoge kwaliteit, een zeer zorgvuldige afwerking en gebruiksgemak.

Ons productassortiment gaat met dit ruime aanbod verder dan een standaard programma.

Een goede analyse van uw controlled environment ruimte en uw werkzaamheden op de betreffende locatie leidt tot een volledig op maat gesneden advies.

 

Food

Binnen de Food markt denken we primair aan de algemene eisen welke aan de inrichting worden gesteld en worden beschreven in hoofdstuk 8.18 van de EHEDG richtlijn 44 “Hygiënische ontwerpprincipes voor voedingsmiddelenbedrijven”. Materialen moeten:

 • van food-grade materiaal zijn
 • in goede conditie zijn gehouden en glad zijn, vrij van open voegen of naden, wasbaar en makkelijk te reinigen en, indien nodig, te ontsmetten.
 • bestand tegen herhaalde reiniging en desinfectie.
 • duurzaam, stootvast, corrosiebestendig, niet-absorberend, niet in staat vet en voedseldeeltjes te absorberen, geen stoffen afgeven die kunnen migreren of worden opgenomen in het voedsel en inerty zijn voor het voedsel.
 • Voldoen aan de eisen in EHEDG RL 32 “constructiemateriaalen voor apparatuur die in contact komen met voedsel”

Per saldo zijn producten als Compact HPL of RVS304 & 316 uitstekend geschikt voor werkruimten of laboratoria in de voedingsmiddelenindustrie en sluiten aan bij het hierboven beschreven eisenpakket.

SRBA Controlled Environment werkt samen met first class producenten die met hoog kwalitatieve materialen en de modernste productietechnieken, onze ‘Brecon Clean Interior’ inrichting op maat maakt. Ons cleanroom en laboratorium meubilair wordt gekenmerkt door een hoge kwaliteit, een zeer zorgvuldige afwerking en optimaal gebruiksgemak.

Ons productassortiment gaat met dit ruime aanbod verder dan een standaard programma.

Een goede analyse van uw controlled environment ruimte en uw werkzaamheden op de betreffende locatie leidt tot een volledig op maat gesneden advies.

 

Productassortiment

Wij hebben de keuze om uit een aantal geselecteerde partners kwalitatief hoogwaardige LAF kasten, isolatoren of zuurkasten aan te bieden voor het lab. Onze inrichting heeft een ergonomisch design en groot gebruiksgemak.

Ons productassortiment bestaat uit standaard meubelen, vaak terugkerend bij de inrichting van een schone werkruimte of sluis, als ook werktafels voor laboratoria en dergelijke. Sterk zijn we echter in het ontwerpen van een geheel op maat gemaakt interieur, uitgevoerd in het meest passende materiaal.

Wij bieden onze inrichting aan in Compact HPL of het nog meer chemisch resistente Trespa TopLab plus of Fundermax Resistant. Maar ook met RVS304 & 316 gaan wij graag aan de slag op de ontwerpafdeling om cleanroom inrichtingen geheel naar wens en op maat te maken. In de ontwerpfase adviseren wij graag over materiaalkeuze in jouw specifieke zone of laboratorium.

Maak kennis met onze standaard collectie hygiëne producten. Vaak zijn deze producten geproduceerd van RVS en hebben een hoog afwerkingsniveau. Ons assortiment bestaat uit uiteenlopende producten zoals onder andere dispensers, vuilniszakhouders, diverse soorten schoenen- en klompenrekken en andere producten.

Laat je verrassen door de kwaliteitsproducten op basis van beeldmateriaal, technische tekeningen en productbeschrijvingen. Wij heten je van harte welkom op onze bedrijfslocatie. Daar vind je ook onze showroom waarin enkele van onze meubelontwerpen te zien zijn en het kwaliteitsniveau in uitvoering en afwerking direct zal opvallen.

Behoefte aan een persoonlijke kennismaking met onze gespecialiseerde adviseurs? Neem contact op met ons en wij staan je graag te woord.

 

Copyright 2023 © SRBA Group